PROJEKAT

Hotonj Housing

Jedinstveni stambeni projekat modernog dizajna u prekrasnom i tihom rezidencijalnom kvartu s prekrasnim pogledom.
Kompleks se sastoji od 6 stambenih parcela (vila) površine od 444 do 472 kvadratna metra, uz stambenu zgradu.
Za svaku parcelu je uvezana sva potrebna infrastruktura, da se odmah započne gradnja.

Urbani dizajn

Urbani dizajn

Udoban, moderan, prepoznatljiv dizajn

Ovaj dizajn zasnovan je na principu presijecanja različitih prostora kako bi se pružila najbolja rješenja za korištenje prostora.
Inženjer je smjestio tri spavaće sobe (jedna od njih je glavna) u podrum i iskoristio blage nagibe u zemlji da se popne laganim stepeništem na gornji kat, koji također straga dodiruje vrt, a otvorena američka kuhinja je smješten u trpezariji i otvorena prema predsoblju, a sa stražnje strane je glavna spavaća soba i gostinjsko kupatilo.
Uz kuću se nalazi vrlo lijepa terasa (balkon), nadahnuta modernim europskim dizajnom, s djelomičnim drvenim krovom koji kući dodaje posebnu estetiku i obećava stanovnicima prelijepo jutarnje i večernje okupljanje porodice i prijatelja.

Jedan ili dva sprata ?? Moglo bi se reći da je to jedan i po sprat
Inženjeri su razvili ideju ove kuće kako bi iskoristili dnevni prostor i funkcionalnost i osigurali udobnost stanovnika.
Američka kuhinja je smještena u trepezariji i dnevnom boravku, s otvorenim pogledom na vrt kroz široki stakleni zid koji se može potpuno otvoriti, čineći ovaj dio kuće spojenim sa okolnom prirodom ovog mjesta.
Što se tiče druge strane, sastoji se od dvije etaže. U prizemlju su dvije spavaće sobe, jedna od njih je master, a praktičnim unutarnjim stubištem penjemo se na gornji kat gdje se nalaze dvije spavaće sobe, od kojih je jedna master.

 

 

TIPOVI KUĆA

TIP A

Objekat stambene individualne kuće sastoji se od dvije etaže.
Komunikacija između prizemlja i sprata objekta ostvarena je putem jednokrakog stepeništa koje je poicionirano uz glavni uzlaz u objekat.
Cijelina dnevnog boravka sadrži dnevnu sobu i trpezariju i organizacijski spadaju u tip otvorenog plana. Kuhinja ima direktnu vezu sa trpezarijom i baštom.
Na prizemlju su smješteni wc i roditeljska soba sa pripadajućim kupatilom.
U suterenu objekta nalaze se dvije spavaće sobe. Pored ove dvije sobe u suterenu se nalazi i gostinjska soba sa pripadajućim kupatilom . U suterenu objekta je također projektovano i zajedničko kupatilo. Sve sobe imaju direktnu vezu sa baštom.
Uz dnevni boravak nalazi se otvorena tarasa pokrivena pergolom.

TIP B

Objekat stambene individualne kuće sastoji se od dvije etaže.

Objekat je jasno razdvojen u dva volumena, javni i privatni dio kuće. Komunikacija između prizemlja i sprata objekta ostvarena je putem dvokratkog stepeništa koje je pozicionirano uz glavni ulaz u objekat.

Cjelina dnevnog boravka sadrži dnevnu sobum, trpezariju i kuhinju i organizacijski spadaju u objekte otvorenog plana. Kuhinja ima direktnu vezu sa trpezarijom i baštom.

Na prizemlju su smjepteni master soba sa pripadajućim kupatilom, dječija soba u kupatilo.

Na spratu objekta nalaze se dvije spavaće sobe, Master soba sa pripadajućim kupatilom, dječija soba i kupatilo.

Uz dnevni boravak nalazi se otvorena tarasa pokrivena pergolom.

 

Lokacija

Više o Lokaciji

Jedna od najboljih karakteristika ovog projekta je blizina centra grada, gdje se može doći do Baščaršije za manje od 10 minuta i udaljenost nije veća od 8 km.
Do Ilidže se također može doći za manje od 20 minuta autoputem oko grada.
Poljine su omiljeno područje za mnoge Bosance i Hercegovce, jer je elitno mjesto za stanovanje, a što se može vidjeti po velikom broju vila u regiji.

Također, lokacija je u blizini poznatog projekta Poljine Hills i povezana je cestom sa južnog ulaza.