...

O projektu

Projekat "Novo Mojmilo" predstavlja inovativnu viziju urbanog prostora. Njegova lokacija, smještena uz ključne prometnice, postaje svojevrsni orijentir s izvanrednim poveznicama prema starom centru grada, planiranim tercijalnim centrom Dobrinja te budućim tramvajskim prugama i javnim prijevozom. Ono što izdvaja ovu lokaciju su fantastični vidici prema okolnim brdima i rekreativnim zonama, pružajući stanovnicima neometane panorame grada.

Arhitektonski koncept ovog kompleksa ističe se svojom markantnom siluetom i jasnim adresama za buduće stanare. Nudi višestruke komunikacijske pravce, rijetkost u urbanom dijelu grada, pružajući brz i jednostavan pristup - nešto što je nesvakidašnje za suvremenog stanovnika.

Dodatno, arhitektonski pristup prizemlja sastoji se od aktivnih prostora koji pružaju urbanu gestu, stvarajući zgradu koja će biti lako prepoznatljiva. Struktura i materijalizacija zgrada kombiniraju savremeni izraz s živopisnošću boja i detaljima, pružajući vedar izgled arhitekture.

Ovi poslovni apartmani nisu samo prostori za boravak poslovnih ljudi, već i za život, s više kategorija apartmana koji nedostaju u smještajnim kapacitetima grada. Projekat uključuje 2 velike lamele sa 119 apartmana i 119 parking mjesta u podzemnim garažama, koceptualni kafe restoran „Kilim“, teretanu te različite funkcionalne elemente prilagođene standardima savremene gradnje i energetske efikasnosti. Veličine apartmana se kreću od 40 do 150 m2 . Projekat krasi devet dvoetažnih apartmana kao i dva penthousea.

Osim toga, detaljni su planovi za instalacije, gdje se posebna pažnja posvećuje održivosti i efikasnosti. Primjena toplotnih pumpi, green arhitekture i optimiziranje energetskih resursa postavljaju ove apartmane kao pionire u odgovornom urbanom razvoju. Sve u svemu, ovaj projekat nije samo zgrada, već integrirani koncept koji spaja suvremeni životni stil s održivim urbanim okruženjem.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.