Royal Terrace

Inspirisan austrijskim prelijepim jezerom Zell

Jezero Zell u austrijskom Zell am Seeu jedno je od najpopularnijih turističkih destinacija u Europi. Ovo prekrasno jezero nalazi se u dolini okruženoj planinama i pruža nezaboravno iskustvo svima koji posjete ovaj kraj. Jezero je glavna atrakcija ovog područja, a oko njega se nalaze brojni objekti specifičnog dizajna koji savršeno odgovaraju konfiguraciji terena i pružaju spektakularne poglede na jezero.

Turisti koji posjete ovu destinaciju mogu uživati u mnogobrojnim aktivnostima. Skijanje i snowboarding su popularne aktivnosti u zimskim mjesecima, a turisti mogu uživati u više od 138 kilometara skijaških staza. Ljeti, jezero Zell postaje raj za bicikliste, pješačenje i planinarenje su aktivnosti koje privlače turiste koji žele istražiti prekrasnu prirodu ovog kraja. Uz to, jezero je idealno za ribolov i ronjenje, a turisti mogu iznajmiti i čamac te uživati u vožnji na površini jezera.

Osim prirodnih ljepota, jezero Zell nudi i bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu. U gradu Zell am Seeu, turisti mogu posjetiti brojne muzeje, galerije i druge kulturne znamenitosti. Restorani oko jezera nude raznoliku kuhinju, a uživanje u prekrasnom pogledu na jezero dok se jede jedinstveno je iskustvo.
Sve ove činjenice čine jezero Zell popularnom turističkom destinacijom koja godišnje privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta.


Na jednoj od posjeta jezeru Zell, vlasnik naše firme dr. Musa bio je iznenađen cijenama apartmana, koje su se kretale od 4.500€ pa sve do 6 ili 7.000€, u zavisnosti od sezone. Iako je jezero Zell uređeno i servisirano na vrlo visokom nivou, s obzirom na njegovu veličinu i popularnost, neugodni mirisi iz kanalizacije bili su neugodno iznenađenje za dr. Musu i njegove prijatelje. Međutim, čak i pored tog problema, potražnja za apartmanima i dalje je bila velika, što je još više potaknulo dr. Musu na razmišljanje o investiranju u nekretnine na turistički neiskorištenim područjima.

Zell - Inspiracija za Royal Terrace jablaničko jezero

Upravo to iskustvo na jezeru Zell u Austriji, potaklo je našu firmu na ideju o izgradnji apartmanskog objekta na Jablaničkom jezeru. Predivna priroda, pristupačne cijene i kvalitetne usluge, pokazali su da Jablaničko jezero kao jedno od najljepših jezera u Bosni i Hercegovini, ima nevjerojatan turistički potencijal koji je potrebno iskoristiti.

Naš cilj nije bio samo izgraditi objekt koji će zadovoljiti visoke standarde, već i predstaviti mogućnosti jezerskog turizma u prekrasnim jezerima širom Bosne i Hercegovine, kako bi i drugi investitori uvidjeli potencijal i počeli ulagati u turističku ponudu ovog područja. Kao rezultat toga, naša firma MFC d.o.o osvojila je nagradu za “Najbolji potez u turizmu u sezoni Ljeto 2021”, koju je izdao Indikator.ba u partnerstvu sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH, zbog svog pionirskog rada na poboljšanju kvalitete turizma i odmora na Jablaničkom jezeru.

Potencijal Jablaničkog jezera

Jablaničko jezero je zaista čudesno mjesto, ujedno neiskorišteno. Smješteno na jugu Bosne i Hercegovine, okruženo planinskim lancima, ovo jezero je pravi dragulj prirode. Njegova netaknuta priroda, prekrasan pogled na planinu Prenj i tišina koja ovdje vlada, čine ga omiljenim mjestom mnogih turista koji žele pobjeći od gradske vreve i uživati u miru prirode.

I ne samo to, Jablaničko jezero je poznato i kao omiljeno odredište mnogih ribolovaca, koji ga smatraju jednim od najboljih mjesta za ribolov u Bosni i Hercegovini.

No, to nije sve što ovo jezero nudi. Tokom ljetne sezone, Jablaničko jezero doživi veliku posjećenost turista iz cijelog svijeta, što samo potvrđuje njegov veliki turistički potencijal. Naš cilj je da ovim projektom potaknemo ostale investitore, lokalnu zajednicu i sve nivoe vasti da počnu više ulagati u razvoj Jablaničkog jezera i ostalih jezera u BiH. Trebaju se povećati turističke aktivnosti, poboljšati usluge ugostiteljstva, izgradi još planski uređenih objekata i naselja itd itd, što će automatski dovesti do porasta broja turista koji već u ovim uslovima u kakvima jeste Jablaničko jezero imaju želju da posjete ovo prelijepo mjesto.

Ali ono što čini Jablaničko jezero zaista posebnim je njegova prirodna ljepota i jedinstvena geografska pozicija. Ovo jezero je dragocjeni resurs ne samo za lokalnu zajednicu, već i za cijelu državu. Zbog toga bi u ovo jezero trebalo ulagati kako bi bilo na vrhu liste svakog turista koji posjećuje Bosnu i Hercegovinu.

Royal Terrace

Napredne tehnologije i vrhunski materijali ističu unikatnost luksuznih apartmana Royal Terrace

U izgradnji apartmana Royal Terrace, MFC je nastojao postaviti novi standard u građevinskoj industriji u Bosni i Hercegovini, te se istaknuti kao lider po kvalitetu i inovativnosti. Odlučni u tome da napravimo nešto posebno i jedinstveno, koristili smo samo najbolje materijale i tehnologije, kreirajući unikatne i luksuzne apartmane koji će ispuniti očekivanja najzahtjevnijih klijenata.
Od sistema za grijanje i hlađenje koristili smo Samsung “Wind Free” invertere, koji omogućuju neprimjetno hlađenje i grijanje prostora bez stvaranja propuha. “Pametni apartmani” opremljeni su smart sistemima, što znači da gosti mogu upravljati svim funkcijama apartmana putem mobilne aplikacije.

Kako bi se osigurala dugotrajnost i izdržljivost, u izgradnji smo koristili samo najkvalitetnije materijale poput vodonepropusnih betona, bezšumnih instalacija Geberit za VIK, termoizolacije na fasadi debljine 13 cm proizvođača Rofix, Talijanske keramike prve klase na balkonima te podova apartmana od španskog mermera. Stepenice i prilazi obloženi su Italijanskim “Travertin” kamenom prve klase, a sanitarije su od renomiranih brendova “Grohe” i “Villeroy & Boch”. Staklene ograde na balkonima omogućuju neometan pogled na jezero, dok su aluminijska ulazna vrata protupožarna i protuprovalna visoke kvalitete.

Unutrašnja vrata su dimenzija izvan standarda lokalnog proizvođača u Jablanici, dok su staklene utičnice i prekidači proizvođača “Livolo” ZigBee u skladu s najnovijim trendovima u dizajnu. Sve ovo i mnogo više čini da Royal Terrace apartmani predstavljaju unikatnu i luksuznu ponudu smještaja na Jablaničkom jezeru. Kao kompanija, u ovom projektu smo dokazali našu posvećenost stvaranju nečeg izvanrednog i jedinstvenog što će pružiti nezaboravno iskustvo gostima. Ovaj projekt predstavlja našu ambiciju da budemo iznad konkurencije te postavimo nove standarde građevine na Jablaničkom jezeru. Naša vizija je bila stvoriti vrhunske apartmane koji koriste najnovije tehnologije i vrhunske materijale kako bismo osigurali da naši gosti dobiju najbolje iskustvo koje je moguće.

Royal Terrace kao investicija – Potencijal u kojem su ostala još 4 slobodna apartmana za prodaju.

Mi u MFC-u smo ponosni na unikatnost naših projekta, a naručito na unikatnost i jedinstvenost projekta na Royal Terrace na jezeru koji predstavlja idealnu investiciju za sve one koji traže nešto lijepo, kvalitetno i na dobroj lokaciji na Jablaničkom jezeru. Zbog visokog kvaliteta i jedinstvenosti, većina apartmana je već prodana, a ostala su nam samo četiri. Ovo nam je potvrda da kupci prepoznaju potencijal ovog projekta, kako za vlastito korištenje, tako i za iznajmljivanje.

Royal Terrace
Royal Terrace tlocrt

Kroz najam, investitori mogu ostvariti povrat od 4-7% na godišnjem nivou, dok bi vlastitim iznajmljivanjem mogli ostvariti i do 10% povrata na godišnjem nivou. Osim toga, očekujemo da će cijene nekretnina na ovoj lokaciji rasti s vremenom, što dodatno povećava vrijednost investicije u naše apartmane. Naši kupci osjećaju sigurnost u svoje investicije jer su svjesni naše posvećenosti kvaliteti i jedinstvenosti u svim našim projektima. Kao što je vidljivo u našoj portfoliji, nastojimo stvoriti nešto što je izvanredno i jedinstveno, a projekt Royal Terrace je savršen primjer toga.
Početna cijena kvadratnog metra iznosi 4,500.00KM sa uračunatim PDV-om i parking mjestom.

Royal Terrace

Jedan od ključnih faktora na kojima insistiramo je transparentnost u poslovanju. Od samog početka kupci znaju koliko će nešto koštati, bez skrivenih troškova ili nepredviđenih izdataka. Ovo nam je jako bitno jer želimo da naši klijenti budu potpuno sigurni u svoju investiciju. Kupovina nekretnine je važna i ozbiljna odluka, i mi u MFC-u to vrlo dobro znamo. Naši luksuzni apartmani na Jablaničkom jezeru pružaju ne samo komfor i luksuz, već i potencijalnu zaradu kroz rentanje. Smatramo da je ovo izvanredna investicija za svakog ko traži sigurnost i kvalitet u svojoj kupovini.

Royal Terrace Jablaničko jezero
Royal Terrace

Koje su razlike između najma preko nas kao investitora i direktnog najma od strane kupca?

Razlika u procesu najma apartmana kroz MFC je u tome da, kada vlasnik nekretnine odluči nama povjeriti iznajmljivanje apartmana, uzimamo procenat od 20% od prihoda. Međutim, u zamjenu za taj procenat, nudimo širok spektar usluga koje uključuju oglašavanje apartmana, vođenje procesa rezervacije i naplate, organizaciju čišćenja apartmana i praćenje kvalitete usluge. Na taj način vlasnici nekretnina mogu biti sigurni da će njihovi apartmani biti predstavljeni na najbolji način i da će gostima biti pruženo vrhunsko iskustvo

Neke od usluga koje su uključene u cijenu upravljanja i izdavanja nekretnine:

  • Oglašavanje apartmana
  • Vođenje Bookinga i sličnih stranica
  • Oglašavanje na našim društvenim mrežama
  • Kontaktiranje posredničkih agencija koje imaju potencijalne goste
  • Proces prijema gostiju
  • Naplatu od gostiju
  • Dostupnost gostu 24/7 za bilo kakvu pomoć
  • Ispraćaj gostiju i provjeru ispravnosti stanja u apartmanu nakon njihovog odlaska
  • Organizacija čišćenja apartmana
  • Praćenje kvaliteta čistoće I još mnogo toga…

U drugom slučaju, kada vlasnik nekretnine sam odluči iznajmiti apartman, moći će uštedjeti 20% od iznosa koji bi nam inače platio. Međutim, trebao bi imati na umu da bi pronalazak gostiju mogao biti izazovan proces za razliku od naše velike baze klijenata koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

Royal Terrace Enterijer
Royal Terrace Enterijer
Royal Terrace Enterijer
Royal Terrace Enterijer
Royal Terrace Enterijer
Royal Terrace Enterijer

Ne propustite priliku za kupovinu neka od  preostala 4 luksuzna apartmana.

Želite li uložiti u nekretninu koja će vam donijeti visoki povrat na uloženi novac, uživati u toj istoj nekretnini? Razmislite o investiciji u luksuzne apartmane Royal Terrace na prekrasnom Jablaničkom jezeru. Slobodno nas kontaktirajte na broj: 060 332 34 00 ili putem kontakt forme i saznajte više o našim uslugama i mogućnostima kupovine na rate. Budite jedan od ponosnih vlasnika ovih unikatnih apartmana i ostvarite svoje investicijske snove!